Tuesday, July 31, 2018

Sultan Johor Ziarah Muhyiddin Di Hospital Singapura


JOHOR BAHRU - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar hari ini berkenan menziarahi Menteri Dalam Negeri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang kini menerima rawatan di sebuah hospital pakar swasta di Singapura.

Menurut catatan laman Facebook baginda iaitu Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, baginda meluangkan masa hampir 30 minit bertanyakan khabar dan keadaan Muhyiddin yang selamat menjalani pembedahan membuang ketumbuhan di pankreas pada 12 Julai lepas.

Dalam pertemuan itu, baginda bertitah menasihati Muhyiddin supaya tidak bimbang dan tertekan sebaliknya menumpukan perhatian sepenuhnya dalam rawatannya.


"Saya mendoakan agar Tan Sri Muhyiddin cepat sembuh dan kembali menjalankan tugas kerana khidmatnya diperlukan oleh rakyat dan negara," titah Sultan Ibrahim menerusi catatan berkenaan.

Baginda turut menasihati semua pihak supaya mengenepikan apa jua fahaman politik dan bersama-sama mendoakan kesihatan Muhyiddin.

Sultan Ibrahim turut berada di Singapura bagi menjalani pemeriksaan dan rawatan susulan akibat kecederaan lama ketika bermain sukan polo.

Hadir sama isteri Muhyiddin, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman. - Bernama


EmoticonEmoticon